Veelgestelde vragen

Mijn schade claim is toegekend. Wat gaat er nu gebeuren?

Uw toestel wordt geïnspecteerd op de volgende werkdag nadat het toestel is opgehaald. Bij de inspectie wordt gekeken of de schade aan het toestel klopt met de schade die u heeft gemeld. Als dit niet zo is, hebben wij het recht om uw claim alsnog af te wijzen.

Als de inspectie akkoord is en u heeft:

een verzekering met ingangsdatum vanaf 13-3-2017: Uw toestel wordt dezelfde dag gerepareerd (met uitzondering van toestellen die gerepareerd worden door een externe service partner). Zodra uw toestel klaar is plannen wij automatisch een retourafspraak om dit toestel dezelfde avond nog te leveren. Hier hoeft u verder niets voor te doen. Mocht het voor ons niet mogelijk zijn uw toestel dezelfde dag te repareren dan nemen wij altijd contact met op. Is uw toestel dermate beschadigd dat deze niet gerepareerd kan worden of hebt u een Verzekering Zakelijk, dan vervangen wij uw toestel door eenzelfde type toestel of een toestel met gelijkwaardige specificaties. Dit kan ook een gereviseerd toestel zijn. U kunt zelf een retourafspraak inplannen, hiervoor ontvangt u te zijner tijd een e-mail.

een verzekering met ingangsdatum vóór 13-3-2017:  Wij vervangen uw toestel door eenzelfde type toestel of een toestel met gelijkwaardige specificaties. Dit kan ook een gereviseerd toestel zijn. U kunt zelf een retourafspraak inplannen, hiervoor ontvangt u te zijner tijd een e-mail.


Beoordeel dit antwoord
(gemiddelde beoordeling 3.1)